Bagt tortellini i ovn med skinke og spinat

Det her er sådan en ret, som er lynhurtigt at bikse sammen.
Den er meget mild i smagen og børnevenlig. Næste gang tror jeg, at jeg ville bruge bacon eller stykker af chorizo pølse, for at give lidt mere lang på smagen. Du kunne også nemt tilføre mere grønt i form af gulerødder, champignon og lign.


Bagt tortellini i ovn med skinke og spinat

Det her er sådan en ret, som er lynhurtigt at bikse sammen.Den er meget mild i smagen og børnevenlig. 

  • Ca. 100 g frisk spinat (skyllet)
  • 2 løg (hk fint)
  • 3 fed hvidløg (hk fint)
  • 5 dl madlavningsfløde 15%
  • 1,25 dl mælk
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1/2 dl revet parmesan (evt lidt til drys på toppen)
  • Olie til stegning
  • Saft fra 1/2 citron
  • Salt og peber
  • Ca.150 g skinketern
  • 500 g frisk tortellini
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. I en pande med olie steges løgene ved middelvarme i ca 5 min
  3. Tilsæt hvidløg og spinat indtil spinaten er faldet sammen
  4. Kom derefter fløde i
  5. I en lille skål blandes mælk og majsstivelse sammen og derefter kommes det op i panden
  6. Lad simre til det tykner en smule og rør jævnligt rundt
  7. Kom parmesan i og smag til med salt, peber og citron
  8. Fordel de ukogte tortellini i et ildfast fad, fordel nu skinke og sovseblandingen fra panden derpå
  9. Drys evt med lidt parmesan på toppen
  10. Bages midterst i ovnen i 10-12 minutter
  11. Lad hvile 5 min og server
Hovedret
pasta, tortellini