Pasta og kødboller i fad
En dejlig nem hverdagsret for hele familien. Kan laves på 30 min, og halvdelen af tiden passer den sig selv i ovnen.
Pasta og kødboller i fad
En dejlig ret som tilberedes i ovnen
- 400 g pasta (skruer eller lign)
- 50 friskrevet parmesan
- 1 frisk mozzarella
- 500 g passata (pureret tomat, er ofte i karton)
- 2 fed hvidløg (hk fint)
- Salt og peber
- 1 løg (revet)
- Evt frisk basilikum til servering
Kødboller
- 500 g kalv/flæsk
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 tsk oregano
- 3 skiver bacon (som skæres/hakkes i små stykker)
- 1 æg
- 50 g revet parmesan
- 2 spsk rasp
- 1 spsk mælk
- Tænd ovnen på 200 varmluft
- Kog pastaen efter anvisning på pakken (minus 2-3 minutter), hæld vandet fra
- Bland alle ingredienserne til kødboller og lad stå og trække kort på køl
- I et ildfaste fad blandes passata, hvidløg, revet løg og salt og peber
- Form derefter kødbollerne og placer omkring i sovsen
- Fordel nu den kogte pasta
- Derefter fordeles parmesan og stykker af den friske mozzarella
- Bages i ovnen i 15 min, tag ud og server evt med frisk basilkum