Pasta og kødboller i fad

En dejlig nem hverdagsret for hele familien. Kan laves på 30 min, og halvdelen af tiden passer den sig selv i ovnen.


Pasta og kødboller i fad

En dejlig ret som tilberedes i ovnen

  • 400 g pasta (skruer eller lign)
  • 50 friskrevet parmesan
  • 1 frisk mozzarella
  • 500 g passata (pureret tomat, er ofte i karton)
  • 2 fed hvidløg (hk fint)
  • Salt og peber
  • 1 løg (revet)
  • Evt frisk basilikum til servering

Kødboller

  • 500 g kalv/flæsk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 tsk oregano
  • 3 skiver bacon (som skæres/hakkes i små stykker)
  • 1 æg
  • 50 g revet parmesan
  • 2 spsk rasp
  • 1 spsk mælk
  1. Tænd ovnen på 200 varmluft
  2. Kog pastaen efter anvisning på pakken (minus 2-3 minutter), hæld vandet fra
  3. Bland alle ingredienserne til kødboller og lad stå og trække kort på køl
  4. I et ildfaste fad blandes passata, hvidløg, revet løg og salt og peber
  5. Form derefter kødbollerne og placer omkring i sovsen
  6. Fordel nu den kogte pasta
  7. Derefter fordeles parmesan og stykker af den friske mozzarella
  8. Bages i ovnen i 15 min, tag ud og server evt med frisk basilkum
Hovedret
kødboller, pasta