Kanelsnegle
Super svampede kanelsnegle. Hvis du laver dem i ildfast fad som her, så får du ekstra svampede. Men det hjælper også på at sikre remoncen ikke flyder ud, men bliver i sneglene.
Lad duften af hjemmebag brede sig i køkkenet.
Kanesnegle
Lad duften af læke nybagte kanelsnegle brede sig. Bager du dem tæt, bliver de meget svampede.
Dej
- 17,5 g gær (1/3 af en pakke)
- 2 dl letmælk
- 75 g smør
- 30 g sukker
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- ca. 350 g hvedemel
- 1/2 æg + 1 æg til pensling
Remonce
- 100 g blødt smør
- 75 g brun farin
- 50 g sukker
- 10 g stødt kanel
- Varm mælk og smør i en gryde, indtil smøret er smeltet. Hæld op i en røreskål
- Når mælk og smør er afkølet og lunkent, så smudres gæret deri
- Tilføj nu salt, sukker, kardemomme og æg og rør sammen
- Tilsæt 200 g mel
- Tilføj mel lidt efter lidt og rør på røremaskine i ca. 8-10 min
- Lad hæve i skålen under et viskestykke i ca. 1 time
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Bland ingredienserne til remonce sammen i en skål
- Ælt dejen kort og rul ud med en kagerulle til en rektangel
- Fordel/smør remonce ud på hele dejens overflade
- Rul den på den lange led og skær den ud i 12-14 skiver
- Placer i ildfast fad med bagepapir og bages i ovnen i ca 12 min, til de er sprøde og gyldne