Kanelsnegle

Super svampede kanelsnegle. Hvis du laver dem i ildfast fad som her, så får du ekstra svampede. Men det hjælper også på at sikre remoncen ikke flyder ud, men bliver i sneglene.

Lad duften af hjemmebag brede sig i køkkenet.


Kanesnegle

Lad duften af læke nybagte kanelsnegle brede sig. Bager du dem tæt, bliver de meget svampede.

Dej

  • 17,5 g gær (1/3 af en pakke)
  • 2 dl letmælk
  • 75 g smør
  • 30 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • ca. 350 g hvedemel
  • 1/2 æg + 1 æg til pensling

Remonce

  • 100 g blødt smør
  • 75 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 10 g stødt kanel
  1. Varm mælk og smør i en gryde, indtil smøret er smeltet. Hæld op i en røreskål
  2. Når mælk og smør er afkølet og lunkent, så smudres gæret deri
  3. Tilføj nu salt, sukker, kardemomme og æg og rør sammen
  4. Tilsæt 200 g mel
  5. Tilføj mel lidt efter lidt og rør på røremaskine i ca. 8-10 min
  6. Lad hæve i skålen under et viskestykke i ca. 1 time
  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  8. Bland ingredienserne til remonce sammen i en skål
  9. Ælt dejen kort og rul ud med en kagerulle til en rektangel
  10. Fordel/smør remonce ud på hele dejens overflade
  11. Rul den på den lange led og skær den ud i 12-14 skiver
  12. Placer i ildfast fad med bagepapir og bages i ovnen i ca 12 min, til de er sprøde og gyldne
Dessert
æggekage, kanelsnegle