Indbagt laks med flødeost
Okay venner, det her er en virkelig skøn hverdagsret. Og en god måde at få fisk på. Den indbagte laks er super nem at lave, klar på 30 min og kan serveres med tomatsalat, råkost eller lign. Man kan også servere med lidt flute til.
Jeg ville gerne have brugt spinat sammen med flødeosten, men det har drengene ikke lært at spise endnu. Men det kan sagtens tilføjes.
Indbagt laks med flødeost
Den indbagte laks er super nem at lave, klar på 30 min og kan serveres med tomatsalat, råkost eller lignende.
- 400-500 g laks (jeg brugte 4 laksefileter)
- 1 rulle fersk butterdej (jeg købte en der lå ved siden ad tærtedej, klar til at blive rullet ud)
- 150 g naturel flødeost
- Lidt friskhakket purløg (persille, dild eller basilkum (en eller flere) – kan også undlades)
- 1/2 fed hvidløg (presset)
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 æg til pensling
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Skær laksen af skindet og placer midterst på den udrullede butterdej
- Bland flødeost, hvidløg, salt, peber og urter sammen og fordel ovenpå laksen
- Skær evt i siderne af butterdejen og fold den op, så laksen er helt pakket ind (se billeder nedenfor) – du kan også bare folde butterdejen indover uden at skære i den først
- Pensl med et sammenpisket æg
- Bages i ovnen i 20 min