1

Tærte med kylling, bacon og rosenkål

Havde faktisk ikke regnet med at denne tærte ville hitte hos mine drenge på 4 år- men de var vilde med den (minus rosenkål).

Hvis du ikke bryder dig om rosenkål, så kan du bruge broccoli/blomkål.
Bunden kan laves som alm eller fuldkorn.

Vi fik en frisk salat med appelsiner i sammen med.


Tærte med kylling, bacon og rosenkål

En dejlig tærte med hakket kylling – serveres gerne med en frisk salat

  • Smør/olie til stegning
  • 8 stk rosenkål (rengjort og halveret)
  • 1 pk bacon i skiver
  • 400 g hk kyllingekød
  • 1 tsk paprika
  • 1 rulle tærtedej
  • 1 stk løg (hk fint)
  • 4 stk æg
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 70 g revet ost (mozzarella, cheddar eller lign)
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft

  2. Fordel tærtedejen i en smurt form og prik huller i med en gaffel. Forbag i ovnen 10-12 min og tag ud
  3. Imens forberedes fyldet

  4. Kom lidt smør/olie i en pande og steg kyllinge deri. Tag op på en tallerken
  5. Steg nu bacon, rosenkål, løg og paprika indtil baconen er stegt og tag af varmen
  6. I en skål piskes æg, creme fraiche, salt og peber sammen
  7. Fordel kyllingen i bunden af den fornægte tærte, hæld æggemassen på og til slut blandingen med rosenkål/bacon fra panden
  8. Drys med ost
  9. Bages i ovnen ved 180 grader i 20-25 min til osten og kanterne er gyldne
  10. Server evt med en frisk salat