Wok med kylling og rød karry
Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker asiatisk mad. Den virkelig gode og autentiske kræver en tur i asiatisk supermarked ift Thai basilkum mm. Denne curry med rød karry, kan laves med ingredienser fra de fleste støre supermarkeder. Den røde karry kan nemt erstattes af grøn eller gul curry paste, hvis du vil variere.
Wok med kylling og rød karry
En skøn asiatisk ret, som er super nem at lave
- 400 g kyllingebryst/filet (skåret i tern)
- 600 ml kokosmælk (1 stor ds og 1 lille)
- 3 tsk red curry paste
- 4 tsk fiskesovs
- 2 tsk sukker
- 1 dl bambuskud (skåret i tynde strimler)
- 8 stk champignon (skåret i tynde skiver)
- 2 stk peberfrugter (skåret i tern)
- 5 stk kaffirlime blade (tørre, står ved krydderier)
- Olie til stegning
- Ris til servering
- Evt frisk Thai basilikum til servering
- Sæt risene over at koge (følg anvisning på pakken)
- Varm olie i wokken og steg kyllingen af to omgang deri , stil på en tallerken
- I olie stegs red curry paste i ca 1 min
- Kom kokosmælk i og lad simre i 2 min
- Tilføj derefter kaffirlime, sukker og fiskesovs
- Når det begynder at småkoge tilsættes peberfrugten, champignon og bambusskud
- Skru ned for varmen (ca middelvarme) og lad simre 5 min
- Kom kyllingen i lige inden servering
- Server med ris og Thai basilkum (hvis du kan få fat i det)