One pot suppe med kylling og ris

Her får i en lækker og fyldig suppe med ris og kylling i. Den er super nem at lave og et hit hos store og små. Serveres gerne med lidt sprødstegt bacon og frisk persille/basilikum. Kan laves på ca 20 min.

Hvis du gerne vil have en tyk suppe, så kan du evt komme noget jævner i. Ønsker du mere smag, så kom evt chiliflager eller en smule karry i. Bruger su karry, så kom det i samtidig med løgene.

Du kan sagtens undlade mascarpone og evt tilføje en smule mere fløde. Konsistensen vil være lidt mere tynd, men det kan du evt klare med lidt jævner.


One pot suppe med kylling og ris

En lækker og fyldig suppe med ris og kylling. Den er tilmed super nem at lave og et hit hos store og små

  • 1,5 spsk olie
  • 2 stk gulerødder (skrællet og hk i tern)
  • 1 stængel bladselleri (hk fint (kan undlades eller byttes med lidt knoldselleri))
  • 1 stk løg (hk fint)
  • 1 tsk oregano
  • 1,6 liter vand
  • 3 terninger hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde (altenetivt madlavningsfløde )
  • 1,5 dl ris (du kan bruge brune/vilde ris får mere fibre)
  • 2 spsk frisk citronsaft
  • Salt og peber
  • 350 g kyllingebryst/inderfilet (skåret i tynde skriver/strimler/tern)
  • 80 g mascarpone (eller Philadelphia)
  • Til servering evt lidt sprødstegt bacon, flute og persile/basilikum
  1. Kom olie i en gryde og steg løg, gulerødder og bladsellleri ved middelvarme i ca 5 min
  2. Tilføj oregano, bouillon terninger og vand og lad det koge op
  3. Kom ris og kylling i det kogende vand og skru ned til middelvarme igen
  4. Lad småsimre i ca 10 -15 min til risene er møre
  5. Kom fløde, mascarpone og citronsaft i og røre kort sammen
  6. Smages til med salt og peber

  7. Server evt med bacon, krydderurter og flute

Suppe
dansk
kylling, one pot, ris, suppe