Røget laks, grønt og peberrod

Her er en super nem forret, som passer perfekt til festlige lejligheder såsom nytår, fødselsdag og lign.

Det eneste der skal “laves” er peberrodscremen, og den er super nem. Hvis du skal lave de fine runde avokadokugler, så skal du bruge et melonjern (koster ca 40 kr i isenkræmmer). Denne forret er til dig, som gerne vil have en super nemt forret, der kan laves på kort tid og som er super smuk.


Røget laks, grønt og peberrod

En smuk og meget nem forret

  • 200 g røget laks i skiver
  • 2 stk avokadoer
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • 1 spsk revet peberrod (riv selv eller køb fintrevet)
  • Salt og peber
  • Citronsaft
  • 2 stk agurker
  • Flute og evt smør
  • Rødbedeblade eller lign til afpyntning
  • Evt frisk dild og fingerlime
  1. Lun brødet i ovnen
  2. Bland creme fraiche med peberrod (tilsæt lidt af gangen indtil den har den styrke du ønsker). Smag til med salt og peber
  3. Placer laksen i små stykker på tallerkenen
  4. Skyl agurken og skær enderne af. Skræl lange tynde strimler med en kartoffelskræller og placer på tallerken
  5. Lav avokadokugler og fordel på tallerken
  6. Kom peberrodscremen i en sprøjtepose med tyl (eller en alm frysepose med lille hul) anret med små stykker creme rundt på tallerkenen
  7. Fordel rødbedeblade og evt dild og fingerlime
  8. Pres en smule citronsaft udover og server med lun flute og smør
Forret
forret, laks, peberrod