Hvis ikke du har prøvet at lave hjemmelavet rødkål, så kan jeg virkelig anbefale det. Den blive mere frisk, krydret og har lidt bid. Sødme kan du selv justere, men jeg kan også godt lide, at den ikke er alt for sød.
Serveres juleaften eller til medister, julefrikadeller eller lign.

Ingredienser
- 1 stk rødkål skåret i tynde strimler/tern
- 50 g smør
- 1,5 dl ribsgelé
- 1 dl mørk balsamico
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 tsk stødt allehånde
- 2,5 spsk sukker
Sådan gør du
- Smelt smørret i en stor gryde og steg rødkålen deri i nogle minutter, til det falder en smule sammen
- Kom nu ribsgelé, balsamico, salt, peber og allehånde deri
- Kom låg på og lad simre ved lav-middel varme i ca 1 time (3-4 ud af 9)
- Tag låget af og skru op på middel varme (6 ud af 9)
- Kom sukkeret i og lad simre, imens mere væske fordamper
- Hæld evt overskydende væske fra og server
Seneste kommentarer