Risalamande

Ingen juleaften uden risalamande og den evige jagt på at finde den gemte mandel. Jeg har tit meldt mig til at tage risalamande med, når vi har været til juleaften hos andre. Det er nemt og sjovt at lave.

Mængden af flødeskum varierer en del alt efter hvor tyk risengrøden bliver efter køl. Så anbefaler at du prøver frem indtil det får den rette konsistens


Risalamande

En klassisk risalamande serveret med din yndlingssovs

  • 500 g kold risengrød
  • 100 g mandler
  • 1,25- 2,5 dl piskefløde (læs forklaring ovenover)
  • 3 spsk sukker
  • 1-2 vanillestænger
  • husk sovs (kirsebær, jordbær, appelsin eller andet)
  1. Kog noget vand i en elkedel og hæld over mandlerne, lad dem ligge tildækket i 3-4 min
  2. Hæld vandet fra og smut mandlerne (så de bliver fri fra skallen)
  3. Gem 1-2 hele flotte mandler og hak resten groft
  4. Flæk vaniliestangen på langs, og skrab vanillekornene ud på et spækbræt. Kom 1 spsk sukker på og mas med en ske/siden af en kniv sukker og vanille sammen (på denne måde undgår du at vanillen klumper sammen)
  5. Bland grød, sukker, mandler og vanille sammen (stil på køl og gerne til dagen efter)
  6. Pisk fløden til let flødeskum og vend i kort før servering

TIP: laves gerne risengrøden dagen før og bland de øvrige ting i på nær flødeskum. Vent med at komme flødeskummet i indtil et par timer før servering. Så undgår du at den bliver tynd og bevarer den lette luftige flødeskumskonsistens.

Dessert
dansk
julemiddag, kirsebærsovs, risalamande


TIP: laves gerne rinsegrøden dagen før og bland de øvrige ting i pånær flødeskum. Vent med at komme flødeskummet i indtil et par timer før servering. Så undgår du at den bliver tynd og bevarer den lette luftige flødeskumskonsistens.