Pistacie småkager med chokolade

Super nemme småkager, som er ekstra lækre fordi de er dyppet i chokolade. En skøn variation til de mere traditionelle julesmåkager såsom pebernødder, brunkage og og vanillekranse.


Pistacie småkager med chokolade

En luksus småkage

  • 40 g usaltede pistacienødder (hk fint)
  • 225 g hvedemel
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1,5 tsk vanillesukker
  • 100 g flormelis
  • 170 g smør (blødt)
  • 1 stk æggeblomme
  • Pynt
  • 15 g usaltede pistacie nødder hk fint
  • 100 g mørk chokolade
  1. I en skål blandes hvedemel, hakkede pistacienødder, kardemomme, vanille og kanel
  2. I en anden skål piskes smør og flormelis med en elpisker til dejen hænger godt sammen
  3. Pisk derefter æggeblommen i
  4. Pisk de tørre ingredienser i, indtil dejen samler sig og stop så
  5. Saml dejen med hænderne og form til en lang pølse
  6. Nu skal den formes til en rektangel. Pres på top og sider (evt med spækbræt eller lign) for at få helt skarpe kanter
  7. Stil på køl i 1 time
  8. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  9. Skær den kølige dej ud i skiver på ca 0,5 cm i tykkelse og fordel 16 på hver bageplade med bagepapir
  10. Bages i ovnen ca 8-10 min til kanterne bliver gyldne
  11. Tages ud og afkøles på rist
  12. Smelt chokoladen over vandbad og dyp de afkølede småkager deri og drys med pistacienødderne
  13. Når chokoladen er størknet opbevares de en lufttæt kagedåse
Dessert
chokolade, pistacie, småkage