Chokoladetrøfler

Min kærestes første kommentar var “de er sygt gode og vanedannende de her”. Super nemme chokoladetrøfler med kun 5 ingredienser. Jeg har valgt at lave en udgave med diskret kaffesmag. Det kan sagtens undlades eller erstattes af eks revet appelsinskal, lakrids pulver. De er rullet i kakaopulver, men her kan du også bruge alternativer såsom kokosmel, lakrids, krymmel, frysetørret hindbær mm.


Chokoladetrøfler

Super cremede trøfler med touch af kaffe

  • 250 g mørk chokolade (ca. 55 % kakao, hk fint)
  • 2 dl piskefløde
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk instant kaffe pulver
  • 2-3 spsk kakaopulver
  1. Opvarm fløde, kaffe og salt i en gryde ved middelvarme. Rør undervejs så det ikke brænder på
  2. Når fløden er godt varm (uden at koge) tages den af varmen
  3. Kom chokoladen deri og bland rundt indtil massen er skinnende og ensartet
  4. Beklæd et mindre ildfast fad med bagepapir og hæld trøffelmassen deri
  5. Stil på køl i ca. 5 timer
  6. Tages ud og formes med 2 teskeer til kugler , rulles i kakaopulver og stilles på køl igen. Gerne natten over
Dessert
chokolade, konfekt, trøfler