Chokoladetrøfler
Min kærestes første kommentar var “de er sygt gode og vanedannende de her”. Super nemme chokoladetrøfler med kun 5 ingredienser. Jeg har valgt at lave en udgave med diskret kaffesmag. Det kan sagtens undlades eller erstattes af eks revet appelsinskal, lakrids pulver. De er rullet i kakaopulver, men her kan du også bruge alternativer såsom kokosmel, lakrids, krymmel, frysetørret hindbær mm.
Chokoladetrøfler
Super cremede trøfler med touch af kaffe
- 250 g mørk chokolade (ca. 55 % kakao, hk fint)
- 2 dl piskefløde
- 1 knivspids salt
- 2 tsk instant kaffe pulver
- 2-3 spsk kakaopulver
- Opvarm fløde, kaffe og salt i en gryde ved middelvarme. Rør undervejs så det ikke brænder på
- Når fløden er godt varm (uden at koge) tages den af varmen
- Kom chokoladen deri og bland rundt indtil massen er skinnende og ensartet
- Beklæd et mindre ildfast fad med bagepapir og hæld trøffelmassen deri
- Stil på køl i ca. 5 timer
- Tages ud og formes med 2 teskeer til kugler , rulles i kakaopulver og stilles på køl igen. Gerne natten over