Parmesanpaneret kylling med tomat og mozzarella

Nogen gange er det simple det bedste. Denne ret er super nem, og kyllingen bliver tilberedt i ovnen. Imens kan du lave tilbehør dertil. Server den foreksempel med en god salat og ovnbagte kartofler + rodfrugter i ovn. Vi fik også en god mayo til.
Mine drenge på 4 år var også vilde med den saftige kylling, med det sprøde parmesan ydre (som for dem mindede lidt om nuggets).


Parmesanpaneret kylling med tomat og mozzarella

Virkelig lækker og mør kylling, som kan serveres med ovnkartofler eller en pastasalat

  • 2 stk kyllingebryster
  • 2 dl panko rasp (kan erstattes af alm)
  • 1/2 dl friskrevet parmesan
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1/4 tsk sød stødt paprika
  • 2 spsk mayo
  • 10 stk cherrytomater (skåret i kvarte)
  • 1 stk frisk mozzarella
  • En smule smør/olie til at smøre ildfast fast
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  2. Skær kyllingerne over vandret, så du får 2 tynde brede stykker
  3. Dæk stykkerne med køkkenfilm og bank dem flade med en kødhammer, kagerulle eller lign
  4. I en skål blandes rasp, parmesan, salt, peber, hvidløgspulver og paprika
  5. Smør kyllingestykkerne ind i mayo og vend dem i raspblandingen
  6. Placer kyllingerne i et smurt ildfast fad
  7. Placer tomaterne på midten af kyllingen
  8. Skær mozzarella i 8 skiver og kom 2 skiver på hver stykke kylling
  9. Bages sprødt og gyldent i ovnen i ca. 18-20 min
Hovedret
kylling, mozzarella, parmesan