Parmesanpaneret kylling med tomat og mozzarella

image_pdfimage_print

Nogen gange er det simple det bedste. Denne ret er super nem, og kyllingen bliver tilberedt i ovnen. Imens kan du lave tilbehør dertil. Server den foreksempel med en god salat og ovnbagte kartofler + rodfrugter i ovn. Vi fik også en god mayo til.
Mine drenge på 4 år var også vilde med den saftige kylling, med det sprøde parmesan ydre (som for dem mindede lidt om nuggets).

Ingredienser (4 personer)

  • 2 kyllingebryster
  • 2 dl panko rasp (kan erstattes af alm)
  • 1/2 dl friskrevet parmesan
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1/4 tsk sød stødt paprika
  • 2 spsk mayo
  • 10 cherrytomater, skåret i kvarte
  • 1 frisk mozzarella
  • En smule smør/olie til at smøre ildfast fast

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Skær kyllingerne over vandret, så du får 2 tynde brede stykker
  • Dæk stykkerne med køkkenfilm og bank dem flade med en kødhammer, kagerulle eller lign
  • I en skål blandes rasp, parmesan, salt, peber, hvidløgspulver og paprika
  • Smør kyllingestykkerne ind i mayo og vend dem i raspblandingen
  • Placer kyllingerne i et smurt ildfast fad
  • Placer tomaterne på midten af kyllingen
  • Skær mozzarella i 8 skiver og kom 2 skiver på hver stykke kylling
  • Bages sprødt og gyldent i ovnen i ca. 18-20 min

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*