Fyldte pandekager

Det her var en ret lige efter mine børns hoved. Jeg kom ikke fyld i dem alle, men gemte nogen, som de kunne spise med syltetøj og sukker.
De fyldte pandekager blev serveret med en simpel kålsalat til.


Fyldte pandekager

En lækker familie favorit

Madpandekager (12 store, hvoraf 8 stk kom i ovnen og 4 blev “dessert”)

  • 6 stk æg
  • 6 dl mælk
  • 1 knivspids salt
  • 200 g hvedemel
  • 70 g grahamsmel
  • Smør til stegning

Oksekødsfyld (fyld til 8 stk)

  • 2 spsk olie
  • 1 stk løg (hk fint)
  • 2 fed hvidløg (hk fint)
  • 2 stk gulerødder (skrællet og revet groft)
  • 500 g hk oksekød
  • 1 ds tomat
  • 1/2-1 pose tacokrydderi
  • 120 g revet cheddar

Pandekager

  1. Pisk æg og mælk sammen i en skål
  2. Bland hvedemel, salt og grahamsmel i en skål for sig og hæld i æggeblandingen imens du pisker
  3. Smelt smør på en pande og steg pandekagerne en af gangen og stil af på en tallerken
  4. Når de er bagt kan du lave fyldet

Oksekødsfyld

  1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft
  2. Kom olie på en middelvarm pande og steg løgene i ca. 5 min
  3. Tilføj hvidløg og svits i ca 30 sek
  4. Oksekødet steges nu med indtil det er gennemstegt
  5. De sidste ingredienser (pånær cheddar) kommes i. Smag til med salt og peber
  6. Fyld i pandekagerne, rul dem og placer i et ildfast fad
  7. Drys med cheddarost og bag i ovnen i ca 10 min , til osten er smeltet
Hovedret
oksekød, Pandekager