Fyldte pandekager

image_pdfimage_print

Det her var en ret lige efter mine børns hoved. Jeg kom ikke fyld i dem alle, men gemte nogen, som de kunne spise med syltetøj og sukker.
De fyldte pandekager blev serveret med en simpel kålsalat til.

Ingredienser (4 Pers)

Madpandekager (12 store, hvoraf 8 stk kom i ovnen og 4 blev “dessert”)

  • 6 æg
  • 6 dl mælk
  • 1 knivspids salt
  • 200 g hvedemel
  • 70 g grahamsmel
  • Smør til stegning

Oksekødsfyld (fyld til 8 stk)

  • 2 spsk olie
  • 1 løg, hk fint
  • 2 fed hvidløg, hk fint
  • 2 gulerødder, skrællet og revet groft
  • 500 g hk oksekød
  • 1 ds tomat
  • 1/2-1 pose tacokrydderi
  • ca. 120 g revet cheddar

Fremgangsmåde

Pandekager

  • Pisk æg og mælk sammen i en skål
  • Bland hvedemel, salt og grahamsmel i en skål for sig og hæld i æggeblandingen imens du pisker
  • Smelt smør på en pande og steg pandekagerne en af gangen og stil af på en tallerken
  • Når de er bagt kan du lave fyldet

Oksekødsfyld

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft
  • Kom olie på en middelvarm pande og steg løgene i ca. 5 min
  • Tilføj hvidløg og svits i ca 30 sek
  • Oksekødet steges nu med indtil det er gennemstegt
  • De sidste ingredienser (pånær cheddar) kommes i. Smag til med salt og peber
  • Fyld i pandekagerne, rul dem og placer i et ildfast fad
  • Drys med cheddarost og bag i ovnen i ca 10 min , til osten er smeltet

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*