Stegte minifrikadeller med pasta og flødesovs
Mon ikke de fleste forbinder frikadeller med kartofler og sovs eller en omgang kartoffelsalat. Det er også lækkert, men de er også super lækre i denne version. En dejlig nem ret, som er perfekt til hele familien.
Stegte minifrikadeller med pasta og flødesovs
En familiefavorit
Minifrikadeller
- 500 g hk grisekød
- 1 fed hvidløg (hk fint)
- 1/2 stk løg (hk fint)
- 1,5 spsk hvedemel
- 1 stk æg
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 spsk smør til stegning
Øvrige
- 500 g pasta (rigatoni, penne eller lign.)
- 1,5 dl hvidvin
- 2 spsk tomatpuré
- 3 fed hvidløg (hk fint)
- 1/2 stk løg (hk fint)
- 1/2 tsk løgpulver
- 1 tsk italiensk krydderi
- 2,5 dl hønsebouillon
- 2 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
- 100 g Philadelphia naturel
- 1 stk rød peberfrugt (skåret i grove tern)
- 1 håndfuld frisk spinat, skyllet
- 1/2 dl friskrevet parmesan
- Evt frisk basilikum, parmesan eller chiliflager til servering
- Bland alle ingredienser til frikadellerne sammen i en skål
- Lad gerne stå i 10 min og trække
- Form til små minifrikadeller
- Varm en pande op ved middel/høj varme og steg minifrikadellerne i smør indtil de er gyldne og gennemstegte
- Tag dem af og gem på en tallerken
- Sæt letsaltet vand over til pasta og kog efter anvisning (al dente)
- Brug samme pande til sovsen
- Kom hvidvin, løg og hvidløg på panden og lad simre i ca 3-4 min
- Kom tomatpuré, krydderier og hønsebouillon ved og lad simre 2 min
- Tilsæt fløde og lad simre i 3-4 min
- Lige inden servering kommes peberfrugt, spinat, Philadelphia, parmesan, pasta og kødboller i panden. Vend det hele godt sammen, smages til med salt og peber
- Serveres evt med friskrevet parmesan, frisk basilikum og chiliflager