Gulerodskage med cream cheese og karamelsovs
Denne her nemme gulerodskage med cream cheese, karamelsovs og salte peanuts lavede jeg til min mors fødselsdag. Den var et hit hos store og små.
Selve kagen er super nem at lave og kan laves i forvejen og fryses ned (tøes op i køleskabet aften/natten før den skal bruges).
Gulerodskage med cream cheese og karamelsovs
Det her er virkelig en luksus gulerodskage. Jeg havde medbragt den til en fødselsdag og den blev rost til skyerene
Gulerodskage
- 300 g gulerødder (skrællet og revet groft)
- 300 g hvedemel
- 200 g brun farin
- 60 g sukker
- 4 stk æg
- 150 g smør
- 2,5 tsk bagepulver
- 2,5 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk vanillesukker
- 1 knivspids salt
Cream cheese
- 250 g Philadelphia (naturel (og ikke light))
- 2 tsk vanillesukker
- 150 g blødt smør
- 400 g flormelis
Karamelsovs og peanuts
- 150 g sukker
- 40 g smør
- 1,25 dl piskefløde
- 1/2 tsk flagesalt
- 1 dl salte peanuts
Gulerodskage
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Smelt smørret i en gryde og tag af varmen
- I en røreskål piskes brun farin, sukker og æg luftigt
- Tilsæt gulerødderne
- Alle de tørre ingredienser blandes i en skål (bagepulver, kanel, kardemomme, salt og vanillesukker)
- Tag skålen ud af røremaskinen (der skal ikke piskes mere nu)
- De tørre ingredienser vendes i dejen med en ske
- Tilslut vendes det smeltede smør i og det blandes indtil dejen er glat og ensartet
- Find en form på 38×26 cm og beklæd det med bagepapir
- Hæld dejen ned i formen og fordel det jævnt
- Bag i ovnen i 25-30 min
- Tag ud og afkøl på en rist
Cream cheese
- Pisk smør, vanillesukker og 200 g flormelis i en skål indtil det er blandet godt og blødt
- Pisk flødeosten og den resterende flormelis i
- Fordel på den afkølede kage med bagsiden af en ske
Karamelsovs og peanuts
- Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, uden at røre i det (ved middelvarme: mit komfur stod på 3/4 ud af 9). Det tager omkring 15 min. Det vigtigste her er at være tålmodig og ikke røre i det imens det smelter. Og obs når det bruner at komme videre så det ikke brænder på (har delt et billede af gryden nedenfor)
- Når sukkeret er smeltet til en brun flydende karamel, tages den af blusset.
- Nu kommer du små stykker smør i, som røres godt ind i sukkermassen.
- Når alt smørret er rørt sammen med sukkeret, tages gryden tilbage på komfuret og fløden tilsættes gradvist under svag varme igen. Indtil det er en flydende ensartet karamel
- Tag nu karamellen af varmen. Såfremt der er dannet små stykker af karamel i sovsen, kan du si den for de små karamelstykker.
- Stil i køleskabet for at køle af og tykne en smule
- Fordeles på cream cheese og drys med peanuts inden servering