Laks i cremet urtesovs

image_pdfimage_print

Okay, denne her ret er virkelig god. Sovsen er cremet og mild, og med et dejligt strejf af de lækre friske krydderurter.

Jeg serverede med spaghetti og en rosenkålsssalat. Men du kan også sagtens lave ris eller kartofler til.

Kan laves på 30 min – og dejlig gæstemad eller til weekenden, hvis du skal hygge lidt ekstra.

Laks i cremet urtesovs

Super lækker ret med laks i en cremet mild sovs fyldt med friske urter
4.50 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: flødesovs, laks, pasta, urter
Forb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk laksefileter
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • Salt og peber
  • 2 fed hvidløg skrællet og hk fint
  • 2,5 dl hønsebouillon
  • 2,5 dl piskefløde
  • 0,5 dl friskrevet parmesan
  • 1-2 spsk jævner
  • Citronsaft
  • Friske urter 1 håndfuld af hver: kørvel, estragon og persille. Hk fint
  • 400 g spaghetti eller anden pasta

Sådan gør du

  • Sæt letsaltetvand over til pasta og kog efter anvisningen
  • Dup laksen tør og krydr med salt og peber
  • Kom olien på middelvarm pande
  • Steg laksen på skindsiden først i ca.6 min og steg derefter den anden side i 1-2 min
  • Tag laksen op på en tallerken og skær skindet af
  • Skrab evt skindrester af panden
  • Kom smør på panden og steg hvidløget i ca 30 sek
  • Tilføj bouillon og fløde og lad småsimre
  • Kom jævner og rør indtil det tykner
  • Tilføj parmesan og lad det smelte
  • Smages til med salt, peber og citronsaft
  • De hakkede urter kommes i til sidst sammen med laksen og tag af blusset
  • Serveres straks med spaghettien

4 Comments

  1. Uha det ser lækkert ud. Den er kommet på min to do liste 🥰👍

  2. Den lækreste og nemmeste ret, der smager så fuglene synger. Sendte mine amerikanske sommergæster hjem med opskriften, da de var ovenud begejstrede. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    • Tusind tak, det var godt nok nogle søde ord 🤩 Dejligt at det også hittede hos jeres sommergæster.

      vh Josephine

4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*