Laks i cremet urtesovs

image_pdfimage_print

Okay, denne her ret er virkelig god. Sovsen er cremet og mild, og med et dejligt strejf af de lækre friske krydderurter.

Jeg serverede med spaghetti og en rosenkålsssalat. Men du kan også sagtens lave ris eller kartofler til.

Kan laves på 30 min – og dejlig gæstemad eller til weekenden, hvis du skal hygge lidt ekstra.

Ingredienser (4 personer)

  • 4 laksefileter
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • Salt og peber
  • 2 fed hvidløg, skrællet og hk fint
  • 2,5 dl hønsebouillon
  • 2,5 dl piskefløde
  • 0,5 dl friskrevet parmesan
  • 1-2 spsk jævner
  • Citronsaft
  • Friske urter: kørvel, estragon og persille. Hk fint
  • 400 g spaghetti eller lign.

Fremgangsmåde

  • Sæt letsaltetvand over til pasta og kog efter anvisningen
  • Dup laksen tør og krydr med salt og peber
  • Kom olien på middelvarm pande
  • Steg laksen på skindsiden først i ca.6 min og steg derefter den anden side i 1-2 min
  • Tag laksen op på en tallerken og skær skindet af
  • Skrab evt skindrester af panden
  • Kom smør på panden og steg hvidløget i ca 30 sek
  • Tilføj bouillon og fløde og lad småsimre
  • Kom jævner og rør indtil det tykner
  • Tilføj parmesan og lad det smelte
  • Smages til med salt, peber og citronsaft
  • De hakkede urter kommes i til sidst og tag af blusset
  • Serveres straks med spaghettien

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*