Små tacotærter

De her små taco både, faldt jeg over i Føtex. Første gang jeg brugte dem, var det som taco med grønt og paneret torsk. Fik så ideen omkring at lave dem til tærter, både fordi det er nemt, sundere og mine drenge synes de er sjove at spise.

Du kan varierer fylder meget. Jeg lavede to slags: en med pølser og en med laks/dild og spinat. Næste gang tænker jeg at lave med hakket oksekød/peberfrugt og skinke/løg.

De kan serveres med en god salat eller lidt gnavegrønt. Fungere lune og kolde – så kan også bruges i madpakken. Taco + æggemasse indeholder 93 kcal/stk. Udregn selv yderligere ift. kød/fisk og evt. revet ost til toppen.


Små tacotærter

Dejligt nemme tærter, som kan fyldes med dit favoritfyld

  • 12 stk små tacobåde (se billede nedenfor, kan købes i føtex og netto)
  • 5 stk æg
  • 1,5 dl creme fraiche 18 %
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 12 stk små cocktailpølser (i skiver)
  • 2 stk laksefileter ca 220 g (eller lidt røget laks)
  • 1 spsk hk frisk dild
  • 1 håndfuld frisk spinat (hk i strimler)
  • Evt lidt revet ost til toppen
  1. Tænd ovnen på 160 grader
  2. Steg laksen i smør på panden med skindsiden nedad i ca 5 min, vend om og steg ydeligere i 1-2 min.
  3. Tag af panden og fjern skindet fra laksen, når den er kølet lidt af
  4. Find en skål og pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen
  5. Placer bådene på en bageplade med bagepapir
  6. Fordel pølser i 6 både og laks/dild og spinat i de andre 6
  7. Kom æggemassen i og drys evt med ost
  8. Bages midterst i ovnen i 15 min
  9. Skru ovnen op på 180 grader og bag i 5 min mere
Hovedret
laks, pølser, taco, tærte