Brownie cookies

Okay, de her cookies er seriøst vanedannende! De er dejlig sprøde udenpå og chewy indeni. Virkelig en blanding af cookie og brownie på samme tid. Så elsker du chokolade – så vil du elske disse.

De er nemme at lave og kan holde sig i 4-5 dage i lufttæt beholder (men jeg tvivler på, at de får lov at stå så længe). Jeg havde mine drenge på 4 år med i køkkenet.


Brownie cookies

De skønneste cookies, som forener det bedste fra brownies og cookies i én mundfuld

  • 200 g mørk chokolade (65-70 % kakao, hk groft)
  • 125 g usaltet smør (skåret i mindre stykker/tern)
  • 150 g rørsukker (lidt grovere mørk (se evt billeder nederst))
  • 100 g lys rørsukker (finere end den ovenfor)
  • 2 stk æg M/L
  • 130 g hvedemel
  • 3 spsk mørk kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk fint salt
  • Flagesalt til at drysse på toppen
  1. Klargør 2 bageplader med bagepapir
  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  3. I en skål blandes mel, salt, bagepulver og kakaopulver
  4. Kom smør og chokolade i en glasskål eller lign som kan tåle varme (vandbad). Fyld en lille gryde med vand og stil skålen ovenpå. Få vandet til at koge og rør nu i chokoladen og smøret til det er smeltet. Tag af varmen.
  5. I en røremaskine kommes æg og begge slags sukker. Piskes i 5 min.
  6. Tilføj chokolademassen i æggemassen og pisk i ca 1 minut
  7. Pisk nu melblandingen deri, kun ganske kort, til det er blevet blandet sammen
  8. Brug en ske eller isske til at fordele 5 kugler af dej, på hver bradepande (og husk godt med mellemrum!)
  9. Drys med flagesalt
  10. Bages midterst i ovnen i 13 min
  11. De er meget bløde, når de kommer ud, så lad dem blive på bagepladen og køle af i min 30 min
  12. Når de er helt kolde, kommes de i lufttæt beholder og kan holde sig i 4-5 dage
Dessert
Amerikansk
Brownie, chokolade, cookies