Simreret med okse, tikka masala og kokosmælk

Når det blæser, regner og er koldt udenfor – findes der så noget bedre end simremad. Mad der bare har stået og passet sig selv, med det saftigste kød og propfyldt med smag. Nej vel?!

Denne ret er smagfuld med tikka masala som bærende krydderblanding sammen med skønne møre oksekødstern og cremet kokosmælk.

Kan også laves simre i stegeso (fremfor gryde) i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 5 timer.


Simreret med okse, tikka masala og kokosmælk

Denne ret er smagfuld med tikka masala som bærende krydderblanding sammen med skønne møre oksekødstern og cremet kokosmælk.

  • 3 spsk smør
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 2 spsk tikka masala krydderi (købte i menu)
  • 1 kg oksegrydesteg (af tykkam, skåret i store tern)
  • 1 ds hakket tomat
  • 250 ml grøntsagsbouillon
  • 250 ml kokosmælk
  • 2 stk gulerødder
  • 1-2 spsk majsstivelse
  • Smages til med salt (peber og sukker)
  • Ris (naanbrød og evt frisk basilikum til servering)
  1. Varm 1 spsk smør i en gryde og brun 1/2 af kødet af i ca 3-4 min. Tag op
  2. Varm det resterende kød i 1 spsk smør og tag op
  3. Varm 1 spsk smør og steg ingefæren i 1 min
  4. Tilføj tikka masala og steg yderligere i 1 min
  5. Kom ds tomat, bouillon og kød i gryden
  6. Lad simre i 3-4 timer , indtil kødet er godt mørt
  7. Med ca. 1 time tilbage tilføjes gulerødderne
  8. Kog risene og lun brødene
  9. Ca 10 min før servering tilføjes majsstivelse/jævner og kokosmælk
  10. Smages til med salt, peber og sukker
  11. Drys evt frisk basilikum over
Hovedret
gryderet, kokosmælk, oksekød, simreret