Tigerrejer i cremet hvidløgssauce
Herhjemme er pasta og rejer et stort hit, hos både børn og voksne.
Denne ret er super simpel og kan laves på ca. 20 minutter. En perfekt hverdagsret. Det er ikke en ret hvor spaghettien bliver dynget til i sovs, men blot “dækker den”. Hvis du ønsker større mængder sovs, så anbefaler jeg at du tager lidt mere fløde i.
Der er ingen grøntsager i, men du kan evt. tilføje små tern af gulerod/squash.
Alternativt kan du servere gnavegrønt eller en grønt salat til.
Hvis du får rester, kan de godt spises dagen efter.
Tigerrejer i cremet hvidøgssauce
En virkelig lækker ret, som kan laves på bare 2o minutter
- 1 spsk olie
- 400 g frosne rå tigerrejer med skal (skal være tøet op. Stil enten i køleskabet i løbet af dagen eller tag op nogle timer før)
- Salt og peber
- 2 spsk smør
- 4 fed hvidløg (hk fint)
- 1,5 dl tør hvidvin (alternativt hønsebouillon)
- 2 dl madlavningsfløde 8 %
- 1 dl piskefløde (kan erstattes af madlavningsfløde)
- 50 g friskrevet parmesan
- Friskhakket persille eller basilikum til servering
- 400 g spaghetti
- 1 stk øko citron i skiver
- Pil skallen af rejerne – men efterlad evt halen (ser godt ud ved servering). Fjern evt tarme, hvis de ikke er fjernet
- Kog spagettien efter anvisning
- Varm olien op i en pande ved middelvarme
- Steg rejerne af to omgange i få minutter og drys med salt og peber
- Stil rejerne til side i en skål/tallerken
- Smelt nu smørret i samme pande som rejerne blev stegt i (de har afgivet smag)
- Svits hvidløget i ca 1/2 minut og kom hvidvin deri, skrab gerne evt rester fra rejerne af med skeen, så smagen kommer med i sovsen
- Lad småsimre til hvidvinen er reduceret med omkring halvdelen
- Kom nu begge slags fløde i og lad simre i et par minutter
- Tilføj parmesan og lad den smelte
- Smag til med salt og peber
- Kom rejerne tilbage i panden og kom citronskiverne deri
- Server med spaghetti og friskhakket krydderurt (jeg blandede det hele sammen i gryden og serverede det blandet sammen)