Panini brød
Det er meget nemt og kræver kun gå ingredienser, at lave sit eget paninibrød.
Du kan fryse de bagte brød ned, så du kan tage op når du skal bruge dem.
Super lækre til frokost eller en let aftensmad. Fantasien sætter grænsen ift fyld. Ideer til kød (kylling, pølse, serrano), smørelse (pesto, mayo, kryddersmør, ketchup, smøreost) grønt (salat, rucola, tomatskiver, rødløg) og ost (frisk mozzarella, revet cheddar, parmesan).
Panini brød
Hjemmelavede paninibrød smager virkelig lækkert og er nemt at lave
- 50 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 2 tsk salt
- 2 spsk honning
- 1/2 dl olie
- ca. 850 g hvedemel (du kan erstatte 200 g af det og bytte ud med ølandshvede)
- Evt. 1 æg til pensling
- Find en røremaskine frem (ellers kan du bruge alm skål og ælte i hånden)
- Udblød gæren i lunkent vand
- Tilsæt salt, honning og olie og rør rundt
- Tilsæt 600 g mel og begynd at ælte sammen i røremaskinen
- Tilføj melet lidt efter lidt indtil dejen er smidig og elastisk
- Stil til hævning under et viskestykke i 1 times tid
- Slå dejen ned og del i 16 stykker
- Rul hvert stykke ud til ovale aflange stykker på ca. 15 cm i længden
- Placer på bageplader med bagepapir ca 5-6 stykker pr plade
- Lad hæve under viskestykke igen i ca 30 min
-
Tænd ovnen på 185 grader varmluft
- Pensl evt med et sammenpisket æg
- Bages i ovnen i ca 10 min
- Tag ud og afkøl på en rist
Skær brødet over, smør med valgfri smørelse, kom kød, ost og grønt i (for ideer se i teksten over opskriften)