Kanelsnurrer

image_pdfimage_print

De her kanelsnurrer er virkelig svampede og lækre, og jeg synes at snurre metoden sikre at det meste af remoncen bliver inde i.

Jeg har delt en video af hvordan man laver dem og billeder af step by step.

Ingredienser (16 stk)

Dej

  • 35 gær
  • 4 dl letmælk
  • 150 g smør
  • 60 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ca. 700 g hvedemel
  • 1 æg + 1 æg til pensling

Remonce

  • 200 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 20 g stødt kanel

Fremgangsmåde

  • Varm mælk og smør i en gryde, indtil smøret er smeltet. Hæld op i en røreskål
  • Når mælk og smør er afkølet og lunkent, så smudres gæret deri
  • Tilføj nu salt, sukker, kardemomme og æg og rør sammen
  • Tilsæt ca 400 g mel og rør godt
  • Tilføj mel lidt efter lidt og rør på røremaskine i ca. 8-10 min
  • Lad hæve i skålen under et viskestykke i ca. 1 time
  • Bland ingredienserne til remonce sammen i en skål
  • Ælt dejen kort og rul ud til en firkant på ca 35 x 50 cm.
  • Smør remoncen ud på hele firkanten.
  • Fold derefter 1/3 af dejen indover midten og derefter den anden halvdel ind over (se billeder nedenfor).Tryk lidt ned eller rul med kagerulle
  • Skær ud i lange strimler på ca 2 cm i bredden (en pizzaskærer er god)
  • Hver strimmel skære igen i midten, men det sidste stykke skal forblive samlet (se billeder og video)
  • Snor hver ende om sig selv og saml dem i enden. Sno nu det hele og kom enden ned i toppen
  • Lad efterhæve i 40 min under viskestykke
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Pensl med sammenpisket æg
  • Bages i ca. 12 minutter, til de er gyldne
  • Tages ud og afkøles på en rist

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*