Brødstænger med romesco dip

image_pdfimage_print

Jeg havde egentlig planlagt at lave grissini, men det endte med at blive en lidt blødere version (derfor navnet brødstænger). Hvis du ønsker grissini, altså en mere sprød stang, så skal du blot rulle dem super tyndt og bage dem lidt længere.

Romesco dip består primært af bagte peberfrugter. Man kan tilføje blød feta, så har man en dip der minder om haydari.

Jeg serverede det som eftermiddagssnack efter børnehave.

Ingredienser

Brødstænger (20-24 stk)

  • 25 g gær
  • 1,5 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 1 æggehvide
  • ca. 330 g hvedemel
  • Drys: sesam, saltlager, rosmarin, timian mm

Romesco dip

  • 4 røde peberfrugter
  • 75 mandler
  • 1/4-1/2 rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt

Fremgangsmåde

Brødstænger

  • Kom vandet i en røreskål og smuldr gæren deri
  • Tilføj sukker, salt, sukker, olie og æg. Røres ud.
  • Kom melet i lidt af gangen indtil dejen er smidig og glat
  • Æltes i et par minutter
  • Stilles til hævning under viskestykke i ca 40 min
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Del dejen i 20-24 små kugler og tril hver kugle til en lang pølse
  • Lig på en bageplade med bagepapir
  • Pensl stængerne med vand og drys med det du ønsker
  • Bages i ovnen i 20-25 min
  • Tag ud og afkøl på en rist

Romesco dip

  • Tænd ovnen på grill, 200 grader
  • Halver peberfrugterne og tag kernehuset ud
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir sammen med hele hvidløg (med skræk) og chili
  • Bages i ovnen til de er mørke og en smule brændte
  • Rist mandlerne på en varm tør pande i et par minutter
  • Tag grøntsagerne ud og afkøl
  • Riv skrællen af grøntsagerne og blend i en minihakker/blender med de øvrige ingredienser. Smag til med salt.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*