Dybstegt broccoli med aioli

Det var første gang, at jeg lavede det i forbindelse med en 60 års fødselsdags middag. Mine niecer på 10-11 år, var helt vilde med dem!


Dybstegt broccoli med aioli

Super lækre friturestegt broccoli

  • 1 stk broccoli
  • 1 liter solsikkeolie
  • 150 g hvedemel
  • 1/2-1 stk øl (på 33 cl)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chili/ harissa eller lignende krydderi
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Aioli (eller anden mayo eller guacemole)
  1. Skyl og skær broccolien i små bukketer, med et lille stykke af stokken på
  2. Dup tør på viskestykke eller køkkenrulle
  3. Bland mel, salt, peber, paprika og chili sammen i en skål. Og hæld øl i lidt af gangen. Dejen skal være godt klistret
  4. Varm olien op i en gryde (test evt med en tandstik, om olien syder omkring den, når den kommer deri)
  5. Dyp broccolien i dejen (så den er helt dækket) og kom direkte ned i olien
  6. Varm i ca. 3 min, rør lidt rundt, så de bliver brune over det hele
  7. Tag op med en hulsi og lig på kølnerulle, så det værste fedt suges op
  8. Server lune med aioli (anden mayo eller guacemole)
Snack
broccoli, dybstegt, friture, tapas