Dybstegt broccoli med aioli

Det var første gang, at jeg lavede det i forbindelse med en 60 års fødselsdags middag. Mine niecer på 10-11 år, var helt vilde med dem!
Dybstegt broccoli med aioli
Super lækre friturestegt broccoli
- 1 stk broccoli
- 1 liter solsikkeolie
- 150 g hvedemel
- 1/2-1 stk øl (på 33 cl)
- 1 tsk paprika
- 1 tsk chili/ harissa eller lignende krydderi
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- Aioli (eller anden mayo eller guacemole)
- Skyl og skær broccolien i små bukketer, med et lille stykke af stokken på
- Dup tør på viskestykke eller køkkenrulle
- Bland mel, salt, peber, paprika og chili sammen i en skål. Og hæld øl i lidt af gangen. Dejen skal være godt klistret
- Varm olien op i en gryde (test evt med en tandstik, om olien syder omkring den, når den kommer deri)
- Dyp broccolien i dejen (så den er helt dækket) og kom direkte ned i olien
- Varm i ca. 3 min, rør lidt rundt, så de bliver brune over det hele
- Tag op med en hulsi og lig på kølnerulle, så det værste fedt suges op
- Server lune med aioli (anden mayo eller guacemole)