Kylling i hvidvins/flødesovs med hvide asparges

image_pdfimage_print

Okay, allesammen! Det her er virkelig en lækker ret, som ikke tager meget mere end 30 min at lave! Men det syrlige hvidvin, den cremede fløde, de let søde friske hvide asparges og saftig kylling – mums altså!
Jeg servede med ris til, men pasta kunne også være lækkert. Evt en frisk og simpel salat, hvis du ønsker mere grønt.

Kylling i hvidvins/flødesovs med hvide asparges

En herlig forårsret med hvide asparges
4.5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: asparges, flødesovs, hvidvin, kylling
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryster
  • 8 stk friske hvide asparges
  • 1/2 terning kyllinge bouillon
  • 1 dl hvidvin
  • 2 stk skalotteløg evt 1 alm. i stedet, hk fint
  • 1 fed hvidløg hk fint
  • 1/4 liter piskefløde kan erstattes af madlavningsfløde
  • 1 stængel citrongræs kan undlades og lidt citronsaft bruges
  • 1/2 dl vand
  • Salt og peber
  • Frisk salvie
  • 1 tsk paprika
  • 1,5 spsk smør/olie
  • Servér gerne med ris eller pasta

Sådan gør du

  • Krydr kyllingen med salt, peber og paprika
  • Smelt smør på en stor pande ved høj varme og steg kyllingen i 7-8 min ved middelvarme , derefter 5 min på den anden side (tag af og stil på en tallerken under stanniol indtil servering)
  • Knæk bunden af aspargesene og skræl dem (pånær det øverste stykke)
  • Del hver asparges i 3/4 dele
  • Skær citrongræs over i 3 store dele og mas lidt flad med knivbladet
  • Sæt vand over til ris eller pasta
  • Kom løg og hvidløg på panden, hvor kyllingen blev stegt i 1-2 min
  • Kom nu bouillonterning og hvidvin på og lad simre igen i ca 2 min
  • Tilføj asparges, citrongræs, fløde og vand og lad småsimre i ca 10 min (så asparges stadig har bid)
  • Tag citrongræs stænglerne op og smag sovsen til med salt og peber
  • Skær kyllingen i skiver og anret i sovsen
  • Drys med frisk salvie
  • Server med pasta eller ris og evt salat
o

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*