Bønnesalat med citron, mandelflager og feta

En super simpel, men frisk og smagfuld bønnesalat. Perfekt til en steg eller grillkød.


Bønnesalat

En simpel bønnesalat

  • 500 g frosne grønne bønner (haricots verts)
  • 20 g mandelflager
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 spsk limesaft
  • 1-2 tsk sennep
  • 1/2 fed presset hvidløg
  • 50 g feta
  • 2 tsk ØKO citron, revet skal
  1. Steg mandelflagerne på en tør pande, til de bliver gyldne. Tag af og gem i en lille skål
  2. Kom de frosne bønner i en gryde med 1 dl vand og 1 tsk salt og kom låg på. Lad småsimre i 5-7 min til de er bløde, men stadig faste
  3. Hæld vandet fra bønnerne og køl ned med koldt vand
  4. Bland olie, sennep, honning, hvidløg og limesaft sammen i en skål til dressing
  5. Anret bønnerne på et fad
  6. Hæld dressing over, mandelflager, smuldr fetaen og riv lidt frisk citronskal på
Salat
bønner, citron, feta, mandler