Små Burgerboller (sliders)

image_pdfimage_print

Der er altså noget hyggeligt over mad i mini størrelse især også for børn. Du kan nemt bage sliders “mini Burgerboller” selv. Fyld dem med classic hk oksekød, ost og grønt. Men du kan også prøve med paneret kylling/torsk eller Pulled pork og slaw.

Ingredienser (14-16 stk)

  • 3 dl mælk
  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 1,5 spsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 2 æg (det ene til pensling)
  • ca. 600 g hvedemel
  • evt. sesam til drys på toppen

Fremgangsmåde

  • Varm mælken og smørret i en gryde og lad det afkøle i en rørskål til det er lunkent (er det for varmt, kan det ødelægge gærens funktion)
  • Rør gæren ud i det lune mælk/smør
  • Tilføj derefter æg, sukker og salt i
  • Tilslut kommes melet i og æltes på røremaskine i ca. 5-8 min.
  • Lad hæve under viskestykke i 1 time
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Form dejen til 14-16 boller og stil på en bageplade med bagepapir
  • Lad efterhæve i 10-15 min under viskestykke
  • Pensl med 1 sammenpisket æg, drys med sesam og bag midt i ovnen 15-18 min
  • Tag ud og afkøl på en rist

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*