Pulled pork

Det kræver en smule forberedelse og lang tid (min 9 timer i ovnen), men til gengæld får du det lækreste møre kød. Som desuden er overkommeligt i pris.

Smager rigtig godt i en burger med coleslaw. Kan også bruger i pita, tortilla og lign.

Beregn 250-300 g kød pr.person.


Pulled pork

Det møreste krydrede kød, som eks. kan serveres i en burger

  • 2 kg nakkefilet fra gris (hvor sener er fjernet)

Krydderi marinade

  • 1 1/4 spsk fint salt
  • 1 tsk sennepsfrø (stødt til pulver)
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk chili flager
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk stødt peber
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk sukker
  1. Stegen gøres klar dagen før (Punkt 2-4)
  2. Afpuds overflødigt fedt og sener af
  3. Vend stegen i krydderiblandingen. Den skal have krydderi over det hele.
  4. Put i en pose og lad den marinere i køleskabet til næste dag.
  5. Lig stegen i en stegeso (helst , da den bliver endnu mere saftig, af at ligge i noget med låg) ellers kan en dyb bradepande eller ovnfast fad også bruges.
  6. Tænd ovnen på 110 grader.
  7. Bag stegen midterst i ovnen min 9 timer og op til ca. 14 timer.
  8. Tag stegen ud, lad væsken blive ved den og skil den ad med 2 gafler i
  9. Serveres eks. som burger, i tortilla med salat/coleslaw og barbecuesauce. Kan også serveres med salat til.
Hovedret
burger, pulled pork, svinekød