Lagkage med chokobunde og to slags mousse

Den her lagkage er en der imponerer med sine 4 lag. Den tager også lidt tid i køkkenet, så sæt 1,5-2 timer af, så du kan hygge dig med det.
Chokoladebundene og moussen komplementeres super godt af den syrlige hindbærmousse. Pynt med skønne bær. Kom sol, kom sommer, kom lagkage!🍰
Den skal stå på køl i min 3 timer- så er bedst at lave dagen før.
Lagkage med chokobunde og to slags mousse
En mere kompliceret dessert med 4 forskellige lag
- springforme med diameter på 20 cm
- Lagkageplast
Kiksebund
- 250 g digestive kiks
- 2 spsk brun farin
- 1/2 spsk sukker
- 1 knivspids salt
- 2,5 spsk rå kakaopulver
- 100 g smør
Chokolademousse
- 200 g mælkechokolade
- 2 blade husblas
- 2 stk pasteuriserede æggeblommer
- 3 dl piskefløde
- 1 knivspids salt
Chokokage bund
- 1 stk æg
- 50 g sukker
- 50 g hvedemel
- 1 spsk rå kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
Hindbærmousse
- 300 g frosne hindbær
- 120 g sukker
- 1 stk vaniliestang
- Lidt citronsaft
- 2 dl piskefløde
- 130 g græsk yoghurt
- 3 blade husblas
Øvrigt
- Friske bær jeg brugte ca. 100 g af henholdvis jordbær (brombær og hindbær)
- evt. et par stykker Ferrero Roche chokolade
Kiksebund
- Tag springformen frem og beklæd bunden med bagepapir. Kom lagkageplast op ad siderne
- Smelt smør i en gryde ved lav varme
- Kom imens kiksene i en blender/minihakker og kør til de er krummer
- Bland kiksekrummerne med brun farin, rå kakaopulver, salt og sukker
- Tilsæt smør og rør sammen
- Fordel kiksen i bunden af springformen og stil på køl
Chokolademousse
- Find en skål, fyld med koldt vand og lig husblasen i blød i ca. 10 min.
- Hak derefter chokoladen og smelt den over vandbad i en glas/metal skål. Rør æggeblommerne i og tag af varmen
- Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet og tag af varmen
- Vrid vandet ud af husblasen og smelt den i fløden, til den er helt opløst
- Tilsæt salt i fløden
- Rør fløde/husblas blandingen ned i chokoladen lidt af gangen og rør sammen med en dejskraber indtil dejen bliver sammenhængende og blank
- Pisk den sidste fløde til skum og vend i den afkølede chokolademasse
- Fordel chokomoussen ovenpå kiksebunden og stil på køl igen
Chokokage bund
- Tænd ovnen på 240 grader
- Pisk æg og sukker luftigt og lyst med en røremaskine eller elpisker
- Bland de øvrige ingredienser i en anden skål og vend derefter i og bland forsigtigt med en dejskraber (så luften i ægget bevares)
- Kom i den anden beklædte springform og bag midterst i ovnen i 5 min
- Tag ud og afkøl
- Når den er afkølet så tages den forsigtigt af bagepapiret og ligges ovenpå chokomoussen i springformen , som endnu engang stilles på køl
Hindbærmousse
- Find en skål, fyld med koldt vand og lig husblasen i blød i ca. 10 min.
- Skrab kornene ud af vaniliestangen og om både korn og stang op i en gryde sammen med hindbær og sukker
- Kog op og lad småsimre i 5 min
- Tag vaniliestangen op, og ble d hindbærmassen med en stavblender
- Si saften fra i en skål, så kernerne kan kasseres (det kan godt tage lidt tid)
- Hæld den siede saft ned i en ren gryde, smag til med citronsaft og varm den op igen og tag fra varmen
- Vrid husblasen fri for vand og smelt i den varme hindbærmasse
- Lad det afkøle i 10 min
- Pisk fløden til skum og vend græsk yoghurt deri
- Vend forsigtigt piskefløden med den afkølede hindbærmasse med en dejskraber
- Hæld ovenpå chokokage bunden i springformen og stil på køl
- Skal stå på køl i min 4 timer
Servering
- Fjern springform og lagkageplast
- Pynt med bær og evt chokolade
- Placer på dit yndlings kagefad/tallerken