Blondie med rabarber
Blondie er browniens kusine, da den er lavet af hvid chokolade fremfor mørk.
Den søde hvide chokolade har brug for et syrligt og frisk pust. Denne her er med rabarber og citronskal.
Er det ikke rabarber sæson kan du udskifte dem med hindbær.
Kagen er endnu mere fast og lækker dagen efter den er lavet, så en super skøn kage til gæster, uden at skulle stå i køkkenet på dagen.
Blondie med rabarber
En snasket lys brownie med en perfekt blanding af det sure og søde
- 120 g friske rabarber
- 350 g hvid chokolade
- 200 g smør
- 3 stk æg
- 180 g rørsukker
- 125 g hvedemel
- 1 stk vanillestang
- 1/2 stk ØKO citron, skallen derfra
- 1 knivspids fint salt
- Tænd ovnen på 180 grader
- Skær rabarberne ud i skiver på ca. 1 cm, lig på en tallerken og drys med 20 g rørsukker
- Smelt smørret og 150 g hvid chokolade i en gryde ved lav varme, til det er helt flydende
- Pisk imens æg, rørsukker, vanillekorn og salt lyst
- Tilføj derefter mel og pisk godt sammen igen
- Hæld den smeltede smør/chokolade masse deri og vend rundt med en dejskraber
- Hak 200 g hvid chokolade groft og vend i dejen
- Vend rabarberne i dejen og riv citronskal deri
- Beklæd et ildfast fad på ca 20×25 cm med bagepapir og hæld dejen deri
- Bag midterst i ovnen 20-25 min
- Tag ud og afkøl. Opbevar på køl inden servering.