Chokoladekage med karamel creme

Kalder alle chokolade elskere OG karamel elskere! Denne her kage er en af de snaskede, men super lækre. Den bliver bagt i bradepande, så kan medbringes som en luksus kage til mange. Jeg synes personligt den var endnu bedre dagen efter den blev bagt (vil anbefale at opbevare den på køl!)
Chokoladekage med karamel creme
En lækker kage for enhver der elsker karamel
Kage
- 300 g hvedemel
- 50 g kakao
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk natron
- 1/2 tsk fint salt
- 100 g sukker
- 200 g brun farin
- 2 stk æg
- 1 dl neutral olie (solsikke eller vindruekerne olie)
- 3 dl creme fraiche 18%
- 1,5 dl varm kaffe (2 tsk og kogende vand rørt sammen)
Karamel topping
- 100 g smør
- 200 g brun farin
- 250 g sukker
- 1/2 dl piskefløde
- 1/4 tsk salt
- 120 g mascarpone ost
Pynt
- Karamelsovs
- 30 g lys chokolade (hakket)
Kage
- Tænd ovnen på 180 grader
- Find et ildfast fad på ca. 30×20 cm og kom bagepapir deri
- Find en røreskål og røremaskine frem (evt skål og elpisker)
- Kom olie, æg og creme fraiche og pisk sammen
- Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål (de resterende pånær kaffe)
- Kom de tørre ned i røreskålen og pisk kort sammen
- Tilføj kaffen og rør sammen igen
- Bag midt i ovnen i 25-30 min
- Tag ud og efter 5 min op og ud på en kold rist
Karamel topping
- Smelt smørret i en gryde
- Kom derefter sukkeret deri og ved middelvarme røre du jævnligt rundt indtil sukkeret er smeltet (ca.10-15 min)
- Tilsæt halvdelen af fløden; altså 1/4 dl piskefløde samt salt og lad koge med i et par minutter
- Tag af varmen og lad afkøle i ca 30 min
- Pisk brun farin og fløden sammen med den afkølede blanding
- Kom tilslut mascarpone i
- Fordel over den helt kolde kage
- Pynt med karamelsovs og hakket chokolade