Chokoladekage med karamel creme

image_pdfimage_print

Kalder alle chokolade elskere OG karamel elskere! Denne her kage er en af de snaskede, men super lækre. Den bliver bagt i bradepande, så kan medbringes som en luksus kage til mange. Jeg synes personligt den var endnu bedre dagen efter den blev bagt (vil anbefale at opbevare den på køl!)

Chokoladekage med karamel creme

En lækker kage for enhver der elsker karamel
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: chokoladekage, Kage, Karamel
Forb. tid: 1 time
Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 20 personer

Ingredienser

Kage

  • 300 g hvedemel
  • 50 g kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 1/2 tsk fint salt
  • 100 g sukker
  • 200 g brun farin
  • 2 stk æg
  • 1 dl neutral olie solsikke eller vindruekerne olie
  • 3 dl creme fraiche 18%
  • 1,5 dl varm kaffe 2 tsk og kogende vand rørt sammen

Karamel topping

  • 100 g smør
  • 200 g brun farin
  • 250 g sukker
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/4 tsk salt
  • 120 g mascarpone ost

Pynt

  • Karamelsovs
  • 30 g lys chokolade hakket

Sådan gør du

Kage

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Find et ildfast fad på ca. 30×20 cm og kom bagepapir deri
  • Find en røreskål og røremaskine frem (evt skål og elpisker)
  • Kom olie, æg og creme fraiche og pisk sammen
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål (de resterende pånær kaffe)
  • Kom de tørre ned i røreskålen og pisk kort sammen
  • Tilføj kaffen og rør sammen igen
  • Bag midt i ovnen i 25-30 min
  • Tag ud og efter 5 min op og ud på en kold rist

Karamel topping

  • Smelt smørret i en gryde
  • Kom derefter sukkeret deri og ved middelvarme røre du jævnligt rundt indtil sukkeret er smeltet (ca.10-15 min)
  • Tilsæt halvdelen af fløden; altså 1/4 dl piskefløde samt salt og lad koge med i et par minutter
  • Tag af varmen og lad afkøle i ca 30 min
  • Pisk brun farin og fløden sammen med den afkølede blanding
  • Kom tilslut mascarpone i
  • Fordel over den helt kolde kage
  • Pynt med karamelsovs og hakket chokolade

2 Comments

  1. Nu har jeg lavet den karamelcreme to gange – det var godt nok også en dobbelt portion begge gange. Men det bliver ikke en karamelcreme for mig – men mere en sovs … Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg har gjort galt ? Køler du massen af på køl den der halve time eller bare køkkenbord? Jeg synes endvidere der gik ret længe inden mit sukker var smeltet – så massen var meget varm, da jeg kom halvdelen af fløden ved – men det tænker jeg var en del af det.? For her blev det lidt tykkere – ellers så endte jeg med en meget lidt vellykket klassens time kage til min søns klasse. Æv … med en karamelsovs i siden i stedet.

    • Hej Camilla

      Øv det er godt nok træls at det har drillet sådan.
      Karamel kan være en svær ting. Både fordi det tager lang tid for sukkeret at smelte og kan gå galt når man kommer fløden i.

      Jeg har lidt svært ved at regne ud, hvor det er gået galt henne. Men ville stille på køl når den skal afkøles.

      Og super ked af, at kagen til din dreng ikke blev som planlagt.

      Vh Josephine

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*