Galette med tomat og ricotta
Galette er en slags åben rustik tærte. Det er super simpelt at lave, men ligner en million. Fyldet kan varieres, jeg lavede bl.a. en med skinke også, som var tiltænkt mine drenge på 3.5 år.
Næste gang vil jeg afprøve en version med tynde kartoffelskiver, mascarpone og rosmarin.
Du kan serverer med en god salat og et stykke kød eks. Kyllingebryst, fisk eller flanksteak.
Galette med tomat og ricotta
En lækker ''åben tærte'' med tomat og ricotta
- 1 pakke færdiglavet tærtedej
- 3 spsk ricotta (ost)
- 2 stk store tomater
- 10-12 stk cherrytomater
- 15 g pinjekerner
- Frisk basilikum
- Tænd ovnen på 180 grader
- Rul tærtedejen ud på en bageplade med bagepapir
- Smør dejen med ricotta på midten (lad kanterne være fri- se evt foto nedenfor)
- Skær enderne af tomaterne og skær i tynde skiver. Placer på ricottaen
- Bag midterst i ovnen i 20-30 min. Indtil den er gylden i kanterne
- Rist pinjekernerne på en tør varm pande , til de tager farve
- Server galetten med de ristede pinjekerner og den friske basilikum