Bananroulade

Nogen kalder det Budapest rulle- jeg kalder det banan roulade. Det er en skøn kombi imellem nøddemarengs, flødeskum, banan og chokolade.
Bananroulade
En virkelig skøn kombi af marengs, banan og flødeskum
Nøddebund
- 5 stk æggehvide
- 275 g flormelis
- 90 g hasselnødder
- 1,5 spsk majsstivelse
- evt lidt mandelflager
Fyld
- 2 bananer
- 3 dl piskefløde
- 80 g mørk chokolade
- evt lidt guldglimmer til pynt
- Tænd ovnen på 175 grader
- Kom nødderne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 7 min
- Tag ud og afkøl
- Hak nødderne helt fint i en minihakker
- Kom æggehvider og 135 g flormelis i en skål og pisk det til en stiv marengs
- Find en ny skål og bland de hakkede nødder, majsstivelse og 135 g flormelis sammen
- Vend forsigtigt det hele sammen med marengsen ved hjælp af en dejskraber
- Kom i en sprøjtepose med tyl
- Fordel nøddemarengsen på en bageplade med bagepapir i lange rækker (se billede nederst) og drys evt med mandelflager
- Bages i ovnen i ca 18-20 minutter
- Køles helt af
- Pisk fløden til skum, hak chokoladen og skær bananerne i skiver
- Fordel flødeskummet, banan og chokolade og rul forsigtigt
- Serveres helst samme dag- så den forbliver sprød
- Pynt evt toppen med flødeskum (fra sprøjtepose med tyl), guldglimmer og chokolade