Flødekartofler

image_pdfimage_print

Hvem elsker ikke flødekartofler? Jeg gør ihvertfald 😜 Det kan dog tælles på en hånd, hvor mange gange jeg har lavet det i mit liv. Det er faktisk en skam, for det er super nemt og mega lækkert. Mine drenge skulle smage det for første gang og beg introducerede det som “festkartofler”. Det kaldenavn er jeg ret vild med 🙃

Flødekartofler

En helt klassisk omgang flødekartofler som passer super til en steg og en god salat
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Tilbehør
Keyword: dybstegt, fløde, flødekartofler, kartofler, tilbehør
Forb. tid: 20 minutter
Ovntid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1/2 liter piskefløde
  • 1 stk æg
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk sød paprika
  • 1/2 tsk stødt muskatnød
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • Evt. olie/smør til det ildfaste fad

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på varmluft v 190 grader
  • Hak løg og hvidløg fint
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
  • Placer kartoffelskiverne i lag i et ildfast fad (du kan evt smøre det med lidt smør eller olie- jeg gjorde ikke, og det fungerede fint)
  • Find en skål og kom bland de øvrige ingredienser sammen
  • Hæld derefter fløde”massen” over kartoflerne og bag i ovnen i ca 1 time (mærk gerne med en gaffel om kartoflerne er møre, inden de tages ud)
  • Kan eks serveres med en god steg/kyllingelår og salat.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*