Jeg elsker de simple, men udsøgte retter. Og så er det et kæmpe plus, når børnene også skovler det ned.
Ingredienser
- 500 g gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 1 stk løg
- 5 spsk olie/smør til stegning
- 1 håndfuld frisk timian
- 4 dl risottoris
- 2 dl hvidvin
- 1 l grøntsagsbouillon
- Salt og peber
- 50 g revet parmesan
- evt. nogle sprødstegte skiver bacon
Sådan gør du
- Skræl og skær gulerødderne i mindre stykker og kog dem i ca. 15 min (til de er så bløde at de kan blendes)
- Hæld vandet fra gulerødderne og blend dem med 2 spsk olie til en glat pure
- Pil og hak løg og hvidløg
- Tag bladene af en håndfuld timian
- Kom 2 spsk olie i en tykbundet gryde sammen med løg, hvidløg og timianen og steg kort
- Kom lidt salt og peber deri
- Skyl risene i en si og hæld i gryden
- Kom nu hvidvin deri og lad det simre til hvidvinen er fordampet
- Hæld lidt efter lidt bouillon i, så der hele tiden er væde, men så risene langsomt kan optage væsken
- Koges i ca 20 min
- Lige inden servering vendes gulerodspuréen i samt den revede parmesan
- Drys evt med lidt frisk timian, lidt ekstra parmesan eller lidt sprødstegt bacon
Seneste kommentarer