Frugtlagkage
Denne kage, er ikke en typisk lagkage, men den har flere lag (hvoraf navnet). Den er frisk med frugt og creme på toppen af den lidt sødere kagedej og marengs.
Kagens nederste lag er en lys kagedej, derefter luftig og sprød marengs – begge dele bages i ovnen. Lige før servering puttes flødeskum/creme fraiche blandingen på og toppes med diverse frugter efter eget valg og sæson.
Kagen kan laves 1 dag før og dækkes til med sølvpapir. Cremen laves dog først kort før servering.
Frugtlagkage
En lækker sommer bradepandekage. Det er en af de kager jeg har lavet igen og igen, og hvor jeg altid bliver spurgt om en opskrift
Dej
- 375 g blød margarine (kan erstattes af Lurpak)
- 300 g sukker
- 6 stk æggeblommer
- 3 dl mælk
- 225 g mel
- 4,5 strøgne tsk bagepulver
- 30 g grofthakket (eller små knapper mørk chokolade)
Marengs
- 6 stk æggehvider
- 450 g sukker
- 3 tsk. vaniljesukker
- 150 g grofthakkede hasselnødder
Creme og frugt
- 4 dl piskefløde
- 4 dl creme fraiche 38 %
- evt vanillesukker
- Diverse frugt eller mynte
Dej
-
Margarine og sukker piskes sammen. Pisk nu æggeblommer deri. Tilsæt derefter de sidste ingredienser og pisk kort sammen.
Marengs
-
Æggehvide og sukker piskes luftigt. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser.
Øvrige
-
Beklæd en bageplade med bagepapir (35×40 cm). Hæld først dejen på pladen og fordel den ud. Dernæst puttes marengsen ovenpå.
-
Bages derefter i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 min på nederste rille.
- Kagen tages derefter ud og afkøles.
- Før servering piskes fløde til flødeskum og blandes med creme fraiche. (tilsæt evt. en smule vaniljesukker, for en lidt sødere creme).
- Skær frugt ud i små skiver og pynt kagen. Her kan du slippe kreativiteten løs og ex. lave et mønster med frugten.