Iskaffe

image_pdfimage_print

Jeg har ikke tal på alle de gange jeg i mit liv har sagt “nej, jeg drikker ikke kaffe” og folk har det forundret på mig. Nok særligt efter jeg også blev mor til mine tvilingedrenge. Jeg har bestemt haft brug for koffeinens virkning, men er ikke så vild med varme drikke og den stærke bitre kaffe smag. Dog har jeg altid godt kunne lide kaffeis, tiramisu og den slags. Min veninde introducerede mig for denne her iskaffe – og indrømmet, jeg var meget skeptisk. Men jeg er ret vild med den. Den er dejlig mild og skøn med en masse isterninger i på en varm sommerdag.

HOLDBARHED: siruppen kan stå på køl 1 uges tid

Ingredienser

Sirup (ca. 8 dl svarende til 8 glas)

 • 7 dl vand
 • 100 g rørsukker
 • 100 g brun farin
 • 12 tsk instant kaffepulver
 • 1 tsk vanille paste (eller korn fra en stang)

Øvrige ingredienser

 • 2 dl valgfri mælk (pr iskaffe)
 • Isterninger
 • evt. lidt chokoladesovs eller karamel sovs til kanten af glasset, hvis du vil lave en luksus udgave

Fremgangsmåde

 • Kom alle ingredienserne til siruppen op i en gryde og kog det op i 12 min.
 • Hæld op i en kande og stil på køl.
 • Ved servering fyldes et glas godt op med isterninger.
 • Hæld derefter 1 dl kaffesirup samt 2 dl mælk i glasset.
 • Server evt med sugerør

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*