Hamburgerryg i ovn med senneps/honning marinade

Jeg kan ikke mindes, at jeg nogensinde tidligere har haft lavet hamburgeryg før forleden dag- og det er da virkelig en fejl. Det var super nemt, kødet var super saftigt , mine drenge var vilde med det og der var ekstra kød til pålæg.

Jeg lavede en klassisk omgang tilbehør med brune kartofler og grønlangkål.

Næste gang vil jeg lave en pastasalat eller kartoffelsalat dertil.


Hamburgerryg i ovn med sennep/honning marinade

En lækker saftigt hamburgerryg tilberedt i ovn

  • 1200 g hamburgerryg
  • 2 spsk smør (blødt)

Marinade

  • 1 spsk honning
  • 1 spsk brun farin
  • 3 spsk sennep
  • 1 dl rasp
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Smør den blanke side af noget staniol med smør (vær forsigtig så staniolet ikke knækker)
  3. Tag skinken ud af køleskabet og fjern evt net/snor
  4. Rids i fedtet med en skarp kniv (så kan marinaden hænge bedre fast).
  5. Pak stegen ind i staniolet
  6. Lig i et ildfast fad med en smule vand i bunden. Bag i ovnen 45 min.
  7. Tag stegen ud og åbn folien op (fjern den evt eller lad den ligge- går hvad der er nemmest)
  8. Bland ingredienserne til marinaden sammen og smør marinaden godt på med en silikone pensel eller en ske. Drys til slut med lidt rasp.
  9. Bag færdig i ovnen ydeligere 30 min.
  10. Lad den gerne hvile i ca 10 min inden den skæres ud.
Hovedret
hamburgerryg, honning, sennep, skinke, steg


hamburgerryg