Lagkage med blå roser

Skal der fejres fødselsdag, så er denne her høje lagkage helt perfekt. Den består af gulerodsbunde med en super lækker chokoladecreme. Den er pyntet yderst med fin frosting i forskellige blå nuancer.


Lagkage med blå roser

En lagkage med wow faktor. Meget dekorativ med blå frosting

  • tyl
  • kraftig sprøjtepose
  • springforme på ca. 24 cm i diameter

Gulerodsbunde (2 stk, som deles til 4 bunde)

  • 5 æg
  • 4,5 dl sukker
  • 4,5 dl hvedemel
  • 1,5 tsk. vanillesukker
  • 4,5 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1,5 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1,5 nip salt
  • 3 dl solsikkeolie
  • 650 g revne gulerødder
  • evt. 100 g grofthakkede valnødder/pekannødder (jeg undlod det grundet mine drenges alder)

Chokoladecreme

  • 200 g smeltet mørk chokolade
  • 250 g smør (blødt)
  • 250 g flormelis
  • 1,5 tsk vanillesukker
  • 2 dl piskefløde

Blå frosting

  • 750 g smør
  • 950 g flormelis
  • forskellige pastafarver (jeg brugte lyseblå og kongeblå)

Gulerodsbunde

  1. Tænd ovnen på 150 grader (varmluft)
  2. Kom sukker og æg i en skål og pisk det lyst og luftigt.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen (mel, sukker, vanillesukker, bagepulver, stødt kanel, stødt kardemomme, stødt ingefær, salt) og tilsæt dem til æggemassen. Vend massen sammen.
  4. Skræl og riv gulerødderne på det grove rivejern og tilsæt dem sammen med olien til dejen.
  5. Du skal bruge 2 springforme til at bage i. Kom bagepapir deri og smør form og bagepapir.

  6. Fordel kagedejen i de to forme.
  7. Bag i ovnen på midterste rille i ca. 55 min.
  8. Tag kagen ud og stik i den med en træpind eller lign og hvis ikke dejen hænger ved, så er kagen færdig.
  9. Stil ud til afkøling på en bagerist.
  10. Når kagen er hel kold tages den ud af formen og skæres forsigtig igennem med en brødkniv på midten,så du får 2 bunde (lagkagebunde).

Chokoladecreme

  1. Smelt chokoladen ved middelvarme i en gryde og stil af til afkøling.
  2. Kom flormelis, smør og vanillesukker i en skål og pisk det luftigt.
  3. Hæld nu den afkølede chokolade deri og pisk igen sammen.
  4. Til slut tilføjes piskefløde lidt efter lidt imens der piskes.
  5. Kom på køl i ca 20 min, så cremen ikke er for blød når du skal samle kagen. Lav frostingen imens.

Blå frosting

  1. Kom flormelis og blødt smør i en skål og pisk det sammen.
  2. Fordel i 3 skåle og bland de farver du ønsker dig. Vær forsigtig, der skal ikke meget til at farve det en del.

Klargør kagen

  1. Find det fad du vil servere kagen på. Placer en af gulerods bundene. Fordel noget chokladecreme på bunden og kom en ny bund på. Fortsæt sådan indtil den sidste bund er brugt. Den skal der ikke chokoladecreme på.
  2. Stil på køl i ca. 30 min. Så chokoladecremen bliver mere stiv.
  3. Tag kagen ud.
  4. Kom farve frosting, du ønsker nederst på kagen, op i en sprøjtepose (en kraftig kvalitet, ellers sprækker den) og med en tylle i (jeg bruger 1M). Form roser nederst på kagen. Start i midten af ‘rosen’ og kør rundt med uret. Fortsæt hele vejen rundt.
  5. Tag næste farve i en ny sprøjtepose og fortsæt til kagen er pyntet.
Dessert
frosting, gulerod, Kage, lagkage


 

IMG_9639

IMG_9645
IMG_9707 IMG_9196 IMG_9614