1

Bønnesalat med feta, sesam og lynsyltede løg

En virkelig lækker og lidt anderledes bønnesalat.


Bønnesalat med feta, sesam og lynsyltede rødløg

En skøn og lidt anderledes salat

  • 300 g friske grønne bønner (eller fra frost ”Haricots Verts”)
  • 100 g puck feta (eller anden cremet feta)
  • 2 stk rødløg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddike
  • Salt og peber
  • 1 spsk. sesamfrø
  1. Kom sukker og eddike op i en gryde og kog indtil sukkeret er opløst.
  2. Skræl og skær løget i både.
  3. Lig løgene i en skål og hæld sukker/eddike lagen over og stil på køl.
  4. Skyl bønnerne og skær evt. grimme ender af.
  5. Find en gryde og fyld med vand og 2 tsk salt. Kog vandet og kom derefter de friske bønner deri i 5 -6 minutter (hvis du bruger frosne, så skal de kun være deri i 1-2 minutter).
  6. Si vandet fra og afkøl bønnerne.
  7. Kværn lidt salt og peber over bønnerne.
  8. Drys feta og vend det rundt.
  9. Fordel de lynsyltede løg.
  10. Drys til sidst med fetastykker og server.
Salat
bønner, feta, salat, sesam, syltede rødløg


 

bønnesalat og øvrige

 

syltede rødløg