Farsbrød med vandmelonsalat og flute
Jeg kan slet ikke huske hvornår (og om jeg nogensinde) har haft lavet farsbrød. Men kom på ideen og det blev super lækkert. Og så gør det jo ikke noget, at det også er super nemt at lave og meget børnevenligt.
Kan serveres med en salat til (jeg lavede vandmelonsalat) og serverede hjemmebagt flute.
Farsbrød med vandmelonsalat og flute
Skøn og nem hverdagsret
Farsbrød
- 500 g kalv/flæsk
- 2 stk æg
- 1 dl havregryn
- 1 fed hvidløg (presset)
- 1 stk løg (finthakket)
- 1 håndfuld friske finthakkede krydderurter (du kan også bruge tørrede. Jeg brugte persille, oregano og timian.)
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 pakke bacon i skiver
Øvrige
- 1/3 stk vandmelon
- 20 stk herrytomater
- 100 g feta i tern (jeg havde købt nogen med hvidløg og persille i)
- 1 stk flute
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Find en skål og kom alle ingredienserne til farsbrødet deri på nær bacon. Når ingredienserne til farsen er rørt sammen formes det som et franskbrød i form. Vikl baconskiverne omkring farsen og kom i et ildfast fad. Hæld 1 glas vand ved, så bunden i det ildfaste fad akkurat er dækket.
- Varm i ovnen i 50 minutter.
- Tilbered salaten imens.
- Skær vandmelonen i små tern.
- Skyl og skær tomaterne i halve eller kvarte.
- Kom melon og tomat op i en skål. Kom fetaen i tern over salaten.
- Lun flutet kort inden farsbrødet er færdigt i ovnen.
- Så er der serveret