Enebærgryde

Jeg er vild med enebærgryde og har fået det en del gange på min fødselsdag. Det er ikke en af de sunde retter, den består primært af fløde og kød. Måske er det derfor at det smager så lækkert 🙂

 


Enebærgryde

Det her er en ret jeg ofte bestilte på min fødselsdag da jeg var mindre – den smager nemlig mega godt

  • 800 g svinekød (jeg købte noget i tynde strimler)
  • 1 stk løg
  • 15 stk enebær
  • 1/2 liter flødefraiche (alternativt 1/2 liter piskefløde og 2 spsk. creme fraiche 18 %)
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Evt. jævner/maizena
  • 3 tsk sovsekulør
  • 2 spsk. smør
  • Salt og peber
  1. Pil og hak løget fint.
  2. Knus enebær i en morter.
  3. Hak den friske timian fint.
  4. Kom 1 spsk. smør i en gryde. Steg kødet af 2-3 omgange, så det steger og ikke koger (kom det stegte kød op i en skål imens du steger resten). Når alt er stegt kommes det tilbage i gryden sammen med løgene og 1 spsk. smør mere.
  5. Skru blusset ned på svag varme og tilsæt fløde, enebær, timian. Lad retten simre i 30 min. Smag til med salt og peber. Kom kulør i og du kan evt. jævne sovsen.

Serveres med ris eller kartoffelmos. Jeg kogte også nogle aspargesbroccoli, så der var lidt grøntsager til. Man kunne også servere en salat.

Hovedret
enebær, fløde, gryderet, simreret, svinekød


enebærgryde