Havde nogle veninder på besøg i weekenden og ville gerne lave nogle lækre kartofler, som ikke skulle ‘dynges’ i sovs. Og fordi jeg elsker pesto, kom jeg i tanke om at kombinere små kogte kartofler vendt med hjemmelavet grøn pesto (du kan selvfølgelig også købe en – synes bare det smager bedst med hjemmelavet og det tager kun 5 min at lave sin egen pesto).
Du kan evt. lave pestoen i god tid og have den klar i køleskabet.
Ingredienser 6 personer
- 1 kg små kartofler, skrællede/skrubbet rene
- 2 tsk salt
Pesto:
- 30 g pinjekerner
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. olie
- 25 g små stykker/revet parmesan
Fremgangsmåde
- Sæt en gryde over med vand og 2 tsk salt.
- Klargør imens kartoflerne (skræl dem eller skrub dem rene).
- Kom kartoflerne i det kogende vand og kog i ca. 10-15 min (alt efter størrelse. Det er nemmest at stikke en gaffel i en kartoffel og hvis der ikke er modstand og den slipper, så er de færdige).
- Når de er kogt færdigt, så sies vandes fra.
- Kom alle ingredienserne i en minihakker/blender og kør til det bliver en glat masse. Smag evt. pestoen til og tilføj mere basilikum eller salt ved behov.
- Hæld pestoen over de lune kartofler og server.
Seneste kommentarer