Pestokartofler

image_pdfimage_print

Havde nogle veninder på besøg i weekenden og ville gerne lave nogle lækre kartofler, som ikke skulle ‘dynges’ i sovs. Og fordi jeg elsker pesto, kom jeg i tanke om at kombinere små kogte kartofler vendt med hjemmelavet grøn pesto.

Skal du lave lynversionen, så kan du selvfølgelig også købe en pesto. Jeg anbefaler dog at lave din egen, og det tager blot 5 min ekstra.

Du kan sagtens lave pestoen i god tid og opbevare på køl. 

 

Pesto kartofler

Super lækker tilbehør, særligt med nye danske kartofler
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Tilbehør
Keyword: grill, grøn pesto, kartoffel, pesto, sommer, tilbehør
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler skrællede/skrubbet rene
  • 2 tsk salt

Pesto:

  • 30 g pinjekerner
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. olie
  • 25 g små stykker/revet parmesan

Sådan gør du

  • Sæt en gryde over med vand og 2 tsk salt.
  • Klargør imens kartoflerne (skræl dem eller skrub dem rene).
  • Kom kartoflerne i det kogende vand og kog i ca. 10-15 min (alt efter størrelse. Det er nemmest at stikke en gaffel i en kartoffel og hvis der ikke er modstand og den slipper, så er de færdige).
  • Når de er kogt færdigt, så sies vandes fra.
  • Kom alle ingredienserne i en minihakker/blender og kør til det bliver en glat masse. Smag evt. pestoen til og tilføj mere basilikum eller salt ved behov.
  • Hæld pestoen over de lune kartofler og server.
pesto kartofler

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*