Havde nogle veninder på besøg i weekenden og ville gerne lave nogle lækre kartofler, som ikke skulle ‘dynges’ i sovs. Og fordi jeg elsker pesto, kom jeg i tanke om at kombinere små kogte kartofler vendt med hjemmelavet grøn pesto.
Skal du lave lynversionen, så kan du selvfølgelig også købe en pesto. Jeg anbefaler dog at lave din egen, og det tager blot 5 min ekstra.
Du kan sagtens lave pestoen i god tid og opbevare på køl.
Pesto kartofler
Super lækker tilbehør, særligt med nye danske kartofler
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 kg små kartofler skrællede/skrubbet rene
- 2 tsk salt
Pesto:
- 30 g pinjekerner
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. olie
- 25 g små stykker/revet parmesan
Sådan gør du
- Sæt en gryde over med vand og 2 tsk salt.
- Klargør imens kartoflerne (skræl dem eller skrub dem rene).
- Kom kartoflerne i det kogende vand og kog i ca. 10-15 min (alt efter størrelse. Det er nemmest at stikke en gaffel i en kartoffel og hvis der ikke er modstand og den slipper, så er de færdige).
- Når de er kogt færdigt, så sies vandes fra.
- Kom alle ingredienserne i en minihakker/blender og kør til det bliver en glat masse. Smag evt. pestoen til og tilføj mere basilikum eller salt ved behov.
- Hæld pestoen over de lune kartofler og server.
Seneste kommentarer