Røsti med laks, rejer og dilddressing

image_pdfimage_print

Super nem og lidt anderledes hverdagsmad. Røsti (lavet af revede kartofler, æg og hvidløg) serveret med fisk og grønt. Den er helt perfekt som lækker og let sommermad. 

Rösti med laks, rejer og dilddressing

Super lækker og let aftensmad
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: kartoffel, laks, rejer, rosti, røsti, sommer
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

Røsti

  • 4 stk mellemstore kartofler
  • 1 stk æg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk friskværnet peber
  • 1/2 fed hvidløg
  • Smør/olie til stegning

Dilddressing

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 håndfuld frisk dild hakket fint
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber

Tilbehør

  • 1 stk avokado
  • 100 g røget laks
  • 400 g rejer i lage
  • evt. frisk dild til toppen
  • 6 stk salatblade

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til dilddressingen sammen i en skål.
  • Skræl og riv kartoflerne groft. Vrid overskydende væske fra ved at vride de revne kartofler i et viskestykke. Kom derefter op i en skål og bland kartofler, æg, salt, peber og 1/2 fed presset hvidløg i skålen.
  • Varm en pande op og kom en lille klat smør/olie på. Kom ca. 1 spsk. på af kartoffel’massen’ og form som små pandekager på panden. Steg ca. 2 min pr side.
  • Skær avokadoen i tynde skiver.
  • Skyl salatbladene.
  • Hæld lagen fra rejerne.
  • Server evt. det hele på et fad med dilddressing til ved siden af, så kan man selv lave sin kartoffel’pandekage’ med salat, avokado, rejer, laks og dilddressing og frisk dild.
laks

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*