Pasta med gorgonzolasovs og nødder

Dejlig simpel og alligevel meget smagfuld pastaret. Det er sådan en ret du kan lave på ca. 20 minutter og som du sagtens kan servere når du får gæster.


Pasta med gorgonzolasovs og nødder

En virkelig lækker pastaret

  • 500 g pasta (jeg brugte nogle ekstra store nogle)
  • 50 g smør
  • 100 g gorgonzola (fås i milde udgaver, så ostesmagen ikke er så gennemtrængende hvis man ikke er så vild med osten)
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk. nødder (jeg brugte valnødder)
  • 200 g frisk spinat
  • 2 spsk. tomatpure
  • evt. friskrevet parmesan og persiller til servering
  • Salt og peber
  1. Skyl spinaten. Dæk bunden i en gryde med vand og kom spinaten deri. Kom låg på og lad dampen få spinaten til at falde sammen. Drys salt over ca.1-2 tsk. Når spinaten er faldet sammen, så tag gryden fra varmen og si væden fra spinaten.
  2. Hak nødderne groft.
  3. Tag en anden gryde (gerne med tyk bund) – heri skal du lave sovsen. Smelt smørret deri v svag varme. Kom gorgonzola i små stykker ned til smørret (brug evt. ske til at lave små stykker). Lad osten smelte v svag varme.
  4. Når osten er smeltet så tilsætter du piskefløden og tomatpuréen. Lad sovsen simre imens du klargør det sidste.
  5. Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand (følg anvisning på pastapakningen). Når pastaen er kogt hældes vandet fra.
  6. Smag gorgonzolasovsen til med salt og peber og hæld den over den færdigkogte pasta i gryden.
  7. Drys med hakkede nødder og frisk persille samt revet parmesan.
Hovedret
blå ost, flødesovs, gorgonzola, nødder, pasta, spinat


pasta gorgonzola