Krebinetter med rødbedesalat med feta, dild og salte mandler

Den her ret er dejlig simpel, hurtig og ret sund. Du kan købe nogle salte nødder/mandler eller selv lave en portion. Det er super nemt at lave og er en skøn snack.


Krebinetter med rødbedesalat med feta, dild og salte mandler

En skøn hverdagsret

Krebinetter

  • 800 g hakket kalv/flæsk
  • 2 stk æg
  • 3 spsk. mel
  • 3 spsk. rasp
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 spsk. smør/olie

Salat

  • 4 stk rødbeder
  • 1 spsk. olie
  • 1,5 spsk. flydende honning
  • Salt
  • 150 g feta (jeg brugte PUCK)
  • Frisk dild
  • 1/2 dl salte mandler (evt. lav dem selv: 1/2 dl salt, 2,5 dl vand, 1 dl mandler)
  1. Ovnen tændes på 180 grader.
  2. Start med at lave mandlerne: Kog vandet i en elkedel, kom i en skål og opløs saltet deri. Kom mandlerne deri i ca.10 min. og si væden fra, bag i ovnen i ca. 15 min på en bageplade med bagepapir.
  3. Skræl og hak rødbederne i mellemstore både/tern.
  4. Bland olie, honning og rødbederne i en skål.
  5. Kom rødbederne i et ildfast fad og bag dem i 30 min. på midterste rille.
  6. Imens hakkes feta i små stykker.
  7. Del kødet i 2 og form dem til to krebinetter.
  8. Find 2 skåle.
  9. Kom 1 æg som piskes ud i den ene skål.
  10. Kom mel, rasp, salt og peber i den anden skål og bland det godt.
  11. Dyp krebinetterne i det sammenpiskede æg på begge side og derefter dyppes begge sider i raspen.
  12. Find en pande og smelt smørret. Steg krebinetterne i ca. 5-6 min pr side (del evt. en over).
  13. Tag rødbederne ud af ovnen og drys dild, feta og mandler over. Server med krebinetterne til.
Hovedret
feta, karbonade, krebinet, rødbede


hakkebøf rødbede